vrijdag 17 februari 2017

MATANGI MUDRA

Vouw je handen voor je solar plexus (maagstreek), punt beide middelvingers en plaats ze tegen elkaar. Richt je aandacht op de adem in de solar plexus of maagstreek. Doe deze mudra 3 keer per dag 15 minuten.

Deze mudra versterkt de ademhaling impuls in de solar plexus (rond de navel) en balanceert de energieën op dit gebied. Het stimuleert het hout element, dat een nieuw begin vertegenwoordigt, en het element aarde, die het leven zijn diepte geeft.
Heel goed voor:
Het hart, maag, lever, de twaalfvingerige darm, galblaas, milt, alvleesklier en nieren, die profiteren van het Matangi Mudra. Een opgewonden hart wordt merkbaar meer rustig en innerlijke spanning (zoals diverse spasmen of gevoelens van volheid), die de spijsvertering belemmeren worden opgelost.

Kruidenremedie:
Lavendel (Lavandula angustifolia Miller) en verbena (ijzerhard) zijn kruiden van rust en harmonie., en kunnen gebruikt worden bij deze mudra (niet noodzakelijk)


Kleuren:
Groen en geel zijn de kleuren van de solar plexus; Geel verlicht onze stemming en stimuleert de geest. Groen is de kleur van de harmonie. Ieder van ons heeft een innerlijke plek (een retraite) waar we in gedachten naartoe  kunnen gaan om veilig te zijn. We kunnen deze plek in onszelf  creëren door middel van visualisatie (gedachtenbeelden) :


Stel je een gele woestijn waarin je een prachtige groene oase, een plaats van harmonie en vreugde  creëert. Dit is je persoonlijke retraite, en je stelt het voor/ richt het in,  op basis van je eigen voorkeuren en behoeften. Hier vind je jezelf weer. Je wordt rustig en stil, en je ziel bereikt vrede.
Bevestiging om te denken als je ontspannen bent:


Rust, rust en vrede vul me volledig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten